loading
close
Loading.. new window reload

Wie zijn wij?

Sineke A.J. Janssen

In 1989 ben ik afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Registerpsycholoog NIP en kinder-en jeugdpsycholoog NIP.

In 2007 ben ik geaccrediteerd als Practitioner in EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing).

In het Colegio Oficial de Psicólogos de la Communidad de Valencia ben ik bekend onder nummer CV12194.

 

 

In mijn eerste werkervaringsjaren als (kinder- en jeugd)psycholoog ben ik als hulpverlener actief geweest bij de Bijlmerramp waar ik zowel met trauma als met verlies door dood in aanraking kwam. 

In combinatie met mijn eigen verlieservaring in mijn kindertijd was mijn richting in het werkveld bepaald. Door intensieve trainingen en workshops, onder meer bij Stichting Achter de Regenboog, de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding en de Vereniging van EMDR, heb ik mijn kennis van rouw en gecompliceerde rouw verkregen. Bij professor Van der Bout en Paul Boelen volgde ik de tweedaagse workshop ‘behandelingsstrategieën bij gecompliceerde rouw’. 

 

Sinds 1996 heb ik in Amsterdam individueel in een zelfstandige praktijk gewerkt.

Ben tien jaar actief geweest voor Stichting Achter de Regenboog, een stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en hun ouder(s) na het verlies van een dierbare. In dezelfde periode ontwikkelde ik samen met collega Carine Kappeyne van de Coppello een groep voor jonge weduwen en weduwnaars met thuiswonende kinderen. Deze groep gaven wij tot 2004 één tot twee keer per jaar.

In mijn praktijk heb ik individueel gewerkt met onder andere cliënten met een (gecompliceerd) rouwproces. Hierbij maakte ik zo nodig gebruik van EMDR. 

Mijn werkwijze is afhankelijk van het aangemelde probleem en wordt afgestemd op de mogelijkheden van de client(e). EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) zal als behandelmethodiek de voorkeur krijgen. Ook werk ik vanuit het cognitief-gedragstherapeutisch kader, beeld- en symboolcommunicatie, therapeutische verhalen, relaxatie-technieken, mindfulness-oefeningen en creatieve materialen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb mijn activiteiten als psycholoog sinds twee jaar verlegd naar Spanje om met groepen én individuele cliënten te werken.

 

Leoniek M.J. van der Maarel-Stordiau

Ik ben geboren in 1961. Ik heb twee kinderen van mezelf, geboren in 1990 en 2002 en twee kinderen (geboren in 1993 en 1996) van mijn (tweede) partner. In 1995 overleed mijn toenmalige man en bleef ik achter met mijn dochter van 5 jaar. Ik vond dat zijn dood niet voor niets moest zijn en ben orthopedagogiek gaan studeren.

Sinds 1999 heb ik mijn eigen praktijk in Voorburg. De eerste jaren heb ik mij alleen bezig gehouden met rouw– en verliesverwerking. In 2004 ben ik gestart met de opleiding hypnotherapie die ik in 2007 heb afgerond. Sinds een aantal jaar begeleid ik niet alleen bij rouw en verlies, maar zijn daar andere individuele problemen bijgekomen. Ik werk met kinderen én met volwassenen, de verdeling is ongeveer 60% kinderen en 40% volwassenen.

In januari 2009 heb ik de opleiding voor enneagramcoach afgerond en sinds 2011 werk ik met EMDR voor de behandeling van traumatische ervaringen. In 2013 volgde ik bij de Rino de post-HBO opleiding Speltherapie.

 

Ik ben verbonden aan Stichting Achter de Regenboog en ben opgenomen in het verwijsbestand van de LSR (Landelijke Stichting Rouwbegeleiding). Ook geef ik voor Stichting Jonge Helden workshops en begeleid ik groepen voor hen. Vanuit de maatschap van rouwtherapeuten, waar ik onderdeel van ben, geef ik trainingen over kinderen en rouw en omgaan met kinderen en ziekte in het gezin.

Sinds 2008 maak ik filmportretten van (jonge) mensen die weten dat ze gaan sterven en jonge kinderen achterlaten.

Samen met mijn partner heb ik in 2008 de rouwkalender gemaakt. In 2013 verscheen mijn boek “De gids over rouwende kids, 80 praktische tips”, ook verscheen in dat jaar mijn boek “Kinderen in Spagaat”. In 2014 is daar het boek “Als kanker je gezin treft” bijgekomen.
In 2013 werkte ik mee aan het KRO programma “Liefde voor later”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds ik gestart ben met mijn praktijk organiseer ik regelmatig groepen voor jonge weduwen en weduwnaars, waarvan twee keer in het buitenland een hele verzorgde week, en voor kinderen die te maken hebben gehad met een overlijden.