loading
close
Loading.. new window reload

Transport

Vliegtuig

Er is gekozen om ieder op eigen gelegenheid naar Javea te laten reizen. U kunt daardoor uw eigen vervoermiddel kiezen en uw datum van aankomst en vertrek in Javea zelf bepalen. Bij bekend worden van alle deelnemers aan de rouwretraite krijgt u de deelnemerslijst en kunt u er voor kiezen om met een aantal anderen te reizen. Dit maakt het voor u misschien wat gemakkelijker om te reizen en eventuele kosten te delen.

De volgende vliegtuigmaatschappijen vliegen dagelijks:

  • Transavia vliegt vanaf Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam-Schiphol naar Alicante en Valencia
  • Vueling vliegt vanaf Amsterdam-Schiphol naar Alicante en Valencia
  • Ryanair vliegt vanaf Eindhoven en Maastricht naar Alicante

 

 

 

 

 

 

 

 

Auto

De afstand van Nederland naar Javea is ongeveer 1900 tot 2200 km (afhankelijk van uw vertrekplaats). Een hele afstand om per auto af te leggen, maar liefhebbers zijn er altijd.

Javea is met de auto goed te bereiken vanaf het vliegveld in Alicante (92 km) en Valencia (110 km). Kiest u voor het huren van een auto? Wij hebben goede ervaringen met FireFly www.fireflycarrental.com en Goldcar www.goldcar.com. Ook kunt u een overzicht krijgen van autoverhuurders op de site www.doyouspain.com met de goedkoopste aanbiedingen. (kijk goed naar de voorwaarden!) Het is aan te raden om rechtstreeks bij de autoverhuurder te huren en niet via de site van de vliegtuigmaatschappij. U voorkomt hiermee de rekening van een tussenpersoon!

Route: vanaf vliegveld Alicante of Valencia neemt u de tolweg AP-7/E15, de autosnelweg van de Mediterrane kust; vanuit Alicante rijdt u naar het noorden richting Valencia, vanuit Valencia rijdt u naar het zuiden richting Alicante. U neemt afslag 63 naar Ondara, Denia, Javea.

Bus

Vervoer per bus is ook een mogelijkheid. De lijn verbindt Javea met Alicante en Valencia. Rekent u voor de bus inclusief wachttijd 3-4 uur reistijd.
U kunt de lijnen en dienstregeling raadplegen op www.alsa.es

Een andere mogelijkheid is: www.beniconnect.com. Dit is een particuliere vervoerder. U kunt hen ruim van te voren opbellen en aangeven hoe laat u met het vliegtuig aankomt. Maximale wachttijd is 45 minuten.

Mocht u gebruik maken van de bus en in Javea aankomen, kunnen wij u op het busstation ophalen. Laat u dit ons van te voren even weten?

Taxi

De kosten van een taxirit van het vliegveld naar Javea zijn circa € 120.

Een taxi hoeft u niet van tevoren te bestellen. Verwijzingsborden vindt u in de aankomsthal en wiijzen u naar de standplaats van de taxi.

Wilt u een taxi vanuit Javea:

  • telefoon taxi Javea centrum: +34 965 791 060 
  • telefoon taxi Javea haven: +34 965 791 015

Hotels

Indien u eerder naar Javea wilt komen of een paar dagen langer in Javea wilt verblijven, dan kunt u voor een hotel naar www.booking.com/javea-hotels.